Zselici Csillagpark

A Zselici Csillagpark a Nemzetközi Csillagoségbolt-park címmel rendelkező Zselici Tájvédelmi Körzetben található a Kardosfa Hoteltől 800 méterre. A Zselici Csillagpark felejthetetlen élményeket kínál mindenkinek, aki fogékony a bennünket égen és földön körülvevő természet, a somogyi erdő és a csillagos égbolt csodáira.

Éjszakai és nappali gyalogtúrák, planetárium, természeti és meteorit kiállítás, nappali és éjszakai távcsöves bemutatók, 25 méter magas kilátó, valamint 5 erdei pihenőhely mind felejthetetlen élményt nyújt a látogatók számára.

http://zselicicsillagpark.hu/

info@zselicicsillagpark.hu

82/505-180

Ropolyi Látogatókomplexum

A hoteltől 2 km-re a Ropoly-völgyben található. A Tájházban a Zselic természeti értékeit és kulturális örökségét ismerhetik meg a látogatók,a lovas pihenőben a lóháton vagy fogaton érkezők tudnak felfrissülni. Információt a környék programlehetőségeiről, a túraútvonalakról a Természetőr házban kaphatnak.

Katica Tanya Kalandpark - Patca

A 40 féle háziállat, a tucatnyi kültéri és beltéri játszóalkalmatosság, a 60 féle játékot felsoroltató játéktár, a kültéri csúszdapark, vizipark, traktorvonat, mászófal, Matyi vonat, luficsúzli és a Lovagvár kitűnő lehetőség a kikapcsolódásra. Szombatonként kenyérsütés, illetve minden hétvégén tematikus programok várják látogatóinkat. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt egész napos kikapcsolódást kínál a Katica Tanya.

http://www.katicatanya.hu/

info@katicatanya.hu

30 / 411-6002

Bőszénfai Szarvasfarm - Bőszénfa, Malom u. 3.

Látogatótúrák és szervezett programok érdekes kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak; a vadasparkban megfigyelhető az öt hazai nagyvadfaj (őz, gímszarvas, dám, vaddisznó, muflon), őshonos magyar háziállatokkal ismerkedhetnek a látogatók, trófeakiállítás, traktoros és lovaskocsis túrák, szamaras programok várják a látogatókat, melyek felejthetetlen élményt biztosítanak minden korosztály számára, egész éven át. Ráadásként éttermükben saját, vadhúsból készült termékekből kínáltnak kóstoló kulináris élvezetek kedvelőinek.

www.szarvasfarm.ke.hu

szarvas.boszenfa@ke.hu

82 / 570 – 519

Szennai Skanzen- Szenna, Rákóczi u. 2

Az országban egyedülállóan, helyi kezdeményezésre, egy élő faluban jött létre a falumúzeum. Célja a Somogyban napjainkig fennmaradt talpas-favázas népi építészet emlékeinek az utókor számára történő megőrzése a szabadtéri néprajzi gyűjteménybe történő áttelepítésével. A skanzen az a hely, ahol a hagyományaink továbbélnek, hiszen a szennai skanzen minden hónapra tartogat egy-egy igazán jó programot látogatóinak, melyeken megismerhetik Somogy megye népi hagyományait.

http://szennai.skanzen.hu/hu

szenna@sznm.hu

82 / 584 013

Nem szeretne lemaradni legújabb ajánlatainkról és akcióinkról?

Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre!

Partnereink: