A természet szerelmesei gyalogos- és kerékpártúrákon vehetnek részt, de lovas fogattal is bejárhatják a Zselici Tájvédelmi Körzetet. Igény esetén egyedülálló fakultatív programokat is kínálunk. A Hotel Kardosfa*** a legjobb hely a feltöltődésre, legyen szó hosszú hétvégéről vagy egy átlagos hétköznapról!

A Hotel Kardosfa a tökéletes választás, ha különleges helyszínt keres családi vagy céges rendezvényeihez. Konferenciák, tréningek üzleti találkozók megrendezését éppúgy vállaljuk, mint családi rendezvényekét vagy esküvőkét.

A háromcsillagos szálloda egy-, két-, illetve háromágyas szobákban, és családi szobákkal várja kedves vendégeit. Minden légkondicionált szobához zuhanykabinos vagy fürdőkádas fürdőszoba, minibár, telefon, televízió, szobaszéf tartozik. A vadász stílusú szobák rusztikus hangulata tökéletesen kiegészíti a vidéki lét érzetét és csendes nyugalmát. Erkélyes szobákból pedig sötétedés után, páratlan élményt nyújt a Zselici Csillagoségbolt-Park látványa.

A vendégek kényelemét szolgálja a beltéri wellnesstér ahol az úszómedence és jakuzzi mellett a szaunákban pezsdíthetik fel a vérkeringésüket a vendégek egy fárasztó gyalogos vagy kerékpártúra után. Az egész napos élményeket követően a gasztronómia szerelmesei a hazai, a nemzetközi konyha ízeivel és helyi alapanyagokból készült specialitásokkal találkozhatnak a hotel éttermének kínálatában.

Bízunk benne, hogy honlapunk felkelti érdeklődését szállodánk iránt és személyesen is meggyőződik majd arról, hogy a csendes, nyugodt erdei környezetben mennyi lehetőséget tudunk Önnek nyújtani kikapcsolódásához, pihenéséhez, vagy rendezvénye lebonyolításához.

Kardosfa – a valamikori Esterházy erdészlak, majd vadászház – a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. a Zselici dombvidék 8.300 hektár nagyságú vadászterületén, a Zselici Tájvédelmi Körzetben, Kaposvártól 20 km-re található.
A táj rendkívül változatos és sajátos klímájának köszönhetően az ország többi részétől kissé eltérő vegetáció alakult ki, amelyben a közép-európai fajok mellett életteret találtak egyes mediterrán térségre jellemző fajok is. Emiatt a tölgyesek és bükkösök tovább színesednek például az ezüsthárssal.

Az erdőkben rengeteg vad él, köztük a zselici erdők különleges emlőse, a muflon. A szerencsések azt is megfigyelhetik, a közeli vadlesről ahogy egy-egy példány sétál a fák között. A kis szintkülönbségek ellenére pedig az ember úgy érezheti magát, magát mintha nem dombokon, hanem hegyek között túrázna.


Kardosfa története:
Kutatók Kardosfa első írásos emlékét a XI. századra teszik, I. László király adomány levelében szereplő 30 zselici kanászház egyikeként szerepel.

Kardosfa neve kevés írásos emlékben szerepel, sokkal inkább a szájhagyomány útján terjedő történetekben maradt fenn. A legendák szerint nevét kaphatta egy kidőlt öreg fa gyökerei alatt talált kardok után, vagy a vén fa törzséről, melyben a mulatozó betyárok kardjai „pihentek”. A honfoglalás korabeli legendák szerint egy kardkészítő műhely működhetett itt, de egy másik történet szerint ez a hely stratégiailag lényeges ellenőrző pont volt, így neve talán az állandóan kardot viselő őrszemek után keletkezett.

S lehetséges egy igen egyszerű magyarázat is, hogy a történelem során létrejött egy Kardos-falva nevű település, amelyből később rövidülés során alakult ki Kardosfa.
Írásos dokumentumokból az 1700-as évektől lehet követni Kardosfa történetét. Az 1700-as évek közepén itt épült a Zselic első vadászháza. Később a település vadászati és erdészeti irányító központtá fejlődött. Kardosfa pusztán 12 lakóház volt, több mint 25 háznéppel, később Kardosfa puszta elnéptelenedett, de az erdőgondnoki lakás és iroda fennmaradt és betöltötte funkcióját.

Az erdőgondnoki irodát a SEFAG 1982-től vadászházzá alakította, ahol 21 fő elszállásolására és igényes ellátására volt lehetőség. Ezt a szerepet 2006 tavaszáig, a Hotel Kardosfa*** építésének kezdetéig látta el.

Nem szeretne lemaradni legújabb ajánlatainkról és akcióinkról?

Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre!

Partnereink: