Szakács

Általános feladatok:

  • A munkaköre ellátásához szükséges jogszabályok, belső szabályzatok és előírások megismerése, a munkavégzés során azok maradéktalan alkalmazása.
  • Ennek megfelelően különösen:
    • önkormányzat előírásai,
    • ÁNTSZ előírásainak megfelelő ital és élelmiszertárolás, tisztaság és higiénia,
    • az Adóhatóságok által megszabott szabályszerű nyugta, vagy számlaadási kötelezettség,
    • az MgSzH előírásai,
    • a tűzoltóság előírásai,
    • a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság előírásai,
    • a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának előírásai,
    • az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőség előírásai.
  • A vállalkozás tulajdonának védelmével kapcsolatos előírások maradéktalan betartása.
  • Felelős a SEFAG Zrt és annak vendégei vagyonának megőrzésében való hatékony közreműködésért.
  • A munkarend, valamint a munka-, és bizonylati fegyelem határidőben történő betartása.
  • A jogszabályokkal ellentétes, a vállalkozás érdekeit sértő intézkedésekre a vezető figyelmének felhívása.
  • Az üzleti titkok megtartása.
  • A munkavégzés során észlelt hiányosságok feltárása.
  • A vezetői által a részére meghatározott feladatok elvégzése.
  • A vállalkozás célkitűzéseinek és tervfeladatainak az egységre vonatkozó, a vezető által meghatározott módon történő megvalósítása.
  • Az operatív információrendszer kialakítása során ráeső feladatok végrehajtása.
  • Az egység erőforrásaival való hatékony gazdálkodás.
  • Napi pontos munkavégzés.
  • A munkaköri feladatok megismerése színvonalas, hatékony és szakszerű elvégzése, a határidők betartása.
  • A biztonsági intézkedések betartása.
  • Jó munkahelyi légkör biztosítása.
  • Munkakezdéskor valamennyi dolgozó köteles az előzetesen, a vezető által elkészített munkaidő-beosztásnak megfelelően, kulturált külsővel munkára alkalmas, kipihent állapotban előírt és tisztántartott munkaruhában megjelenni.
  • Egészségügyi kiskönyv beszerzése.
  • A tűz- és vagyonvédelmi, biztonsági, munkavédelmi és környezetvédelmi előírások betartása időszakos oktatásokon való részvétel kötelező.
  • ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZAT ismerete az abban foglaltak betartása és betartatása.

Szakmai feladatai, mint Szakács:

  • Az áruk, termékek, nyersanyagok iránti igény felmérése.
  • Az áruk megrendelésében való közreműködés, szükség szerint megrendelésük.
  • Az áruk ellenőrzése, átvétele adott esetben reklamáció megfogalmazása.
  • Árutárolás, raktározás, szakosítás betartása.
  • Készlettartalék rendszeres ellenőrzése, a szavatossági idők figyelemmel kísérése, adott esetben a megromlott áruk eltávolítása.
  • Ellenőrzi a forgalom zavartalan lebonyolításához szükséges készletek nagyságát.
  • A csoportok illetve rendezvények menüsorainak összeállítására való javaslat tétel.
  • Menüsorok, kínálatok összeállítása a szakmai szabályok és táplálkozási ismeretek figyelembevételével.
  • Az étrend összeállítása során a vendégek kívánságainak, igényeinek felmérése, megállapítása a szezonalítás adottságok figyelembe vételével. 
  • Különleges étrendek tervezése.
  • A feldolgozásra kerülő nyersanyag, termék, áru fajtájának, minőségének felismerése és ennek megfelelően a legkedvezőbb szakszerű felhasználási és feldolgozási mód meghatározása. 
  • Az "a, la carte" ételek tálalásának megtervezése és kivitelezése.
  • Az elkészített ételek ellenőrzése, tálalása.
  • A szakmai munka kifogástalan végzése.
  • A fogyasztók védelmében rendszeresen ellenőrzi az ételek adagolását.
  • Az aktuális gasztronómiai trendek folyamatos követése, a hagyományok ápolása mellett.
  • A munkahely, a használt eszközök és gépek rendberakása le-, illetve kitakarítása.
  • Gondoskodik a konyhai hulladék szakszerű eltávolításáról.
  • Berendezések szabályszerű kezelése, gondozása és karbantartása.
  • Intézkedéseket tesz a színvonal biztosítására, illetve annak továbbfejlesztésére.
  • Az árrés tömeg gazdálkodás szempontjainak folyamatos figyelembevételével végzi napi munkáját.
  • Odafigyel a tervszámok betartására a költségekkel való ésszerű takarékoskodásra.
  • A leltározási előírásokat és szabályokat betartja, az előírással ellentétes vállalati tulajdon védelmét sértő tevékenységek folytatását megszünteti.
  • Mintavételi kötelezettség teljesítése.
  • Munkahelyi légkör alakítása, konfliktusok kezelése.
  • A bizonylati rend és a készletnyilvántartások bizonylatolásával kapcsolatos szabályok betartása.
  • Az áru és eszközleltárak előkészítése, a leltározásban való aktív részvétel.

Nem szeretne lemaradni legújabb ajánlatainkról és akcióinkról?

Akkor iratkozzon fel hírlevelünkre!

Partnereink: