Általános feladatok
- A munkaköre ellátásához szükséges jogszabályok, belső szabályzatok, előírások és ajánlások megismerése, a munkavégzés során azok maradéktalan alkalmazása.
- Ennek megfelelően különösen:
- önkormányzat előírásai,
- az ÁNTSZ előírásainak megfelelő ital és élelmiszertárolás, tisztaság és higiénia,
- a NÉBIH előírásai,
- az NNK előírásai,
- a tűzoltóság előírásai,
- a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság előírásai,
- a NAV - Nemzeti Adó és Vámhivatal előírásai,
- az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőség előírásai.
- A vállalkozás tulajdonának védelmével kapcsolatos előírások maradéktalan betartása.
- Felelős a SEFAG Zrt és annak vendégei vagyonának megőrzésében való hatékony közreműködésért.
- A munkarend, valamint a munka-, és bizonylati fegyelem határidőben történő betartása.
- A jogszabályokkal ellentétes, a vállalkozás érdekeit sértő intézkedésekre a vezető figyelmének felhívása.
- Az üzleti titkokra vonatkozó szabályzat betartása.
- A munkavégzés során észlelt hiányosságok feltárása.
- A vezetői által a részére meghatározott feladatok elvégzése.
- A vállalkozás célkitűzéseinek és tervfeladatainak az egységre vonatkozó, a vezető által meghatározott módon történő megvalósítása.
- Az operatív információrendszer kialakítása során ráeső feladatok végrehajtása.
- Az egység erőforrásaival való hatékony gazdálkodás.
- Napi pontos munkavégzés.
- A munkaköri feladatok megismerése színvonalas, hatékony és szakszerű elvégzése, a határidők betartása.
- A biztonsági intézkedések betartása.
- Jó munkahelyi légkör biztosítása.
- Munkakezdéskor valamennyi dolgozó köteles az előzetesen, a vezető által elkészített munkaidő-beosztásnak megfelelően, kulturált külsővel munkára alkalmas, kipihent állapotban előírt és tisztántartott munkaruhában megjelenni.
- Egészségügyi kiskönyv beszerzése.
- A tűz- és vagyonvédelmi, biztonsági, munkavédelmi és környezetvédelmi előírások betartása időszakos oktatásokon való részvétel kötelező.
Szakmai feladatai, mint felszolgáló
- Éttermi felszolgálói feladatok elvégzése.
- A pult árukészletének folyamatos ellenőrzése és igény szerinti feltöltése.
- A készletgazdálkodási irányelvek tökéletes betartása.
- A vendégtér (pult, asztalok) felkészítése.
- Éttermi értékesítési munkák elvégzése a vendéglátás számítógépes programon keresztül.
- A fogyasztás szobaszámlára való terhelésekor a nyugta vendéggel történő leigazoltatása.
- Készpénzes fizetés esetén műszak végén készpénz leadása pincérforgalmi jelentés alapján a recepciósnak.
- Felszolgálás, ill. leszedés, asztalok előkészítése a vendéglétszám, csoportok és igények figyelembevételével.
- Asztalok felterítése, asztali kiegészítők feltöltése, ellenőrzése.
- Drinkbárból történő kiszolgálás.
- Pohárkészlet tisztántartása.
- Éttermi textíliák tisztaruha raktárból történő felvétele.
- Elhasznált textília mosatásra történő átadása.
- Árukészlet fogyása esetén italraktárból való feltöltésről gondoskodás.
- Étterem takarítása, naponta (szükség szerint többször is).
- Rendezvény esetén a konferenciakikészítés előkészítése, lebonyolítása.
- Éttermi hangosítás kezelése.
- Az étteremre vonatkozó heti tisztítószer igény továbbítása a karbantartó felé.
- Rendezvények esetében a vendégekkel való elszámolások, számlák elkészítése.
- Naprakész a szállodával kapcsolatos információkkal, rendezvényekkel, foglalásokkal, számlázási tartalmakkal.
- Napi egyeztetés éttermi dolgozókkal, rendezvények átbeszélése.
- Éttermi számlázások előkészítése és rendszeres ellenőrzése, hiba esetén tájékoztatja a pincért és a szállodavezetőt.
- Vendég általi, vagy egyéb panasz esetén azonnali tájékoztatási kötelezettség az étterem-, konyha-, recepció-és szállodavezető felé.
- A vendégekkel való állandó kapcsolattartás, kommunikáció.
- Vendégek étkezéssel kapcsolatos igényeinek továbbítása a főszakács, szakács felé.
- Vendégek tájékoztatása az elérhető és megszervezhető programokról.
- Vendégek tájékoztatása a hotel szabályairól, ill. igénybe vehető szolgáltatásokról és annak módjáról.
- A jelzett vagy észlelt műszaki hibák továbbítása a karbantartók felé